La joieria contemporània envaeix el centre de València

Aquest cap de setmana se celebra la Melting Point, una trobada amb exposicions, conferències i activitats al voltant de les joies

Una de les peces que es poden veure en la Melting Point València / Ministerio de Cultura y Deporte

El fruit de disciplines tan dispars com el grafit i la joieria, peces d'orfebreria entrellaçades amb la naturalesa o les últimes creacions d'alumnat dedicat a aquest art. És el que trobarem en el Melting Point València, una trobada internacional bianual de joieria contemporània, que organitza des de 2012 el Departament de Joieria de l’Escola dʼArt i Superior de Disseny de València.

La ciutat es converteix així en l'epicentre de la joieria d'autor amb activitats, conferències, tallers, demostracions i exposicions per tota la ciutat. Entre els espais que acullen la trobada hi ha el Centre del Carme Cultura Contemporània, el Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries i el Centre d’Artesania Comunitat Valenciana, entre molts altres.

Un altre d’aquests espais és el Bany de l’Almirall, on ha estat un equip d’À Punt Notícies. Entre les peces exposades hi ha collars, arracades o fermalls per a plasmar el dol o la pèrdua. Es tracta de joieria devocional que brolla de conceptes molt personals de consagrats dissenyadors, dissenyadores i joves orfebres. 

La cita té diversos objectius: fomentar la joieria contemporània com a forma d'expressió innovadora; posicionar aquest art internacionalment; impulsar els contactes entre professionals, estudiants i escoles; debatre sobre joieria i promoure'n la difusió i comercialització.

També et pot interessar

stats