El joc de l'oca valenciana que triomfa als pobles aquest estiu

El joc tradicional es trasllada als carrers en una gira pels municipis del territori valencià

El joc de l'oca valenciana, una forma sana d'entreteniment per a menuts i majors / À Punt NTC

L'estiu és època de diversió i passar-ho bé i una bona opció és fer-ho amb jocs tradicionals al carrer, amb amics i familiars. És el cas del joc de l'oca valenciana, una forma sana d'entreteniment per a menuts i majors que, a més, serveix per a aprendre la nostra llengua i cultura.

Aquesta versió, creada per Miguel García Vidal, s'ha adaptat a la geografia del nostre territori. Cada casella del tauler representa una comarca, on s'aprenen tradicions i curiositats de cada racó. "Volem arrimar la llengua a tots els pobles, als que es parla més i als que menys, però l'objectiu és divertir-se amb la nostra llengua", ha assegurat García.

Durant la partida els jugadors i jugadores canten, ballen, fan proves de construcció, d'aventura i reptes pensats per a fer en família, tot presentat pel valencià Pere Beltrán, a qui es veu gaudir tant com als més menuts.

El requisit per a poder jugar és tindre més de sis anys, i moltes ganes de passar-ho bé. Sobretot, la finalitat és reunir els xiquets i la gent major. Les pròximes parades del joc de l'oca valenciana seran en diversos municipis del Comtat: Alcoleja, el dissabte 20 d'agost; Quatretondeta, el matí del dimarts 23; Benimassot, el mateix dia 23 de vesprada; i Alcosser de Planes, el diumenge 28.

També et pot interessar

stats