Joaquín Rubio, nou president de la Federació d'Artistes Fallers i Foguerers de la Comunitat Valenciana

L'artista d'Elda és també el mestre major del Gremi d’Artistes de Fogueres d'Alacant.

Joaquín Rubio ocuparà el càrrec de president de la Federació d'Artistes Fallers i Foguerers de la Comunitat Valenciana
Joaquín Rubio ocuparà el càrrec de president de la Federació d'Artistes Fallers i Foguerers de la Comunitat Valenciana / Arxiu

L'artista Joaquín Rubio Yánez és el mestre major del Gremi d’Artistes de Fogueres d'Alacant i acaba de ser triat president de la Federació d'Artistes Fallers i Foguerers de la Comunitat Valenciana. Una entitat sense ànim de lucre, constituïda el 1999, per a defendre i fer visible el col·lectiu d'artistes fallers i foguerers. El mandat de Rubio durarà dos anys ja que l'entitat funciona amb un sistema rotatiu entre els tres gremis d'artesans que l'integren: València, Borriana i Alacant.

Finalitzat el mandat del Gremi d’Artistes Fallers de València, després de l'etapa de l'artista faller José Ramón Espuig, ara serà l'elder i artista foguerer Joaquín Rubio, qui formarà ara la seua directiva amb representants dels diferents gremis, mantenint la premissa de sempre defendre els interessos del col·lectiu artístic i fer front comú els tres gremis sota el marc de la federació.

També et pot interessar

stats