Jaume Ripoll presenta ‘Videoclub’, una guia sentimental amb les pel·lícules de la seua vida

Fundador de Filmin, l’escriptor mallorquí és un dels homes que més sap de cine a Espanya

Entrevista a l'escriptor mallorquí Jaume Ripoll / À Punt NTC

L'escriptor mallorquí Jaume Ripoll, un dels homes que més sap de cine a Espanya, ha fet del seté art un ofici. Fundador de Filmin, la major plataforma espanyola de cine independent, ha escrit Videoclub, una guia sentimental i cinèfila amb les pel·lícules de la seua vida.

Amb motiu de la presentació del llibre a la Filmoteca de València aquest dimarts a la vesprada, un equip d’À Punt Notícies ha parlat amb l’escriptor, que recorda quan als deu anys, darrere del mostrador del videoclub de son pare, ja feia recomanacions a la clientela. “En el llibre hi ha el viatge emocional dels que ens vam criar en un videoclub”, assegura.

Memòries d'un menut en una terra on no neva. Per això, si té cap pel·lícula favorita, és Els dublinesos, la que John Houston va filmar amb el relat de James Joyce, en un hivern blanc i gèlid. No l'ha vista msi en sala de cine, però no deixa de ser una obra mestra. "Pense que el cinema continua sent hegemònic, pel que fa a l'imaginari col·lectiu. Fins i tot en els pitjors moments és capaç de produir imatges que tothom es fa pròpies", diu.

Encara que el certificat de defunció de la indústria cinematogràfica ja li l'han signat reconeguts cineastes, al cine li veu futur com a producció cultural i educativa. Ripoll també ha fet llistes amb els films que marcaren el seu món.  

 

També et pot interessar

stats