El jardí vertical interior més gran d'Europa es troba a València

Parlem amb el creador, Ignacio Solano, que a partir d’una idea de l’arquitecte Enric Ruiz-Geli, ha creat una obra de rècord

El jardí vertical més gran del món es troba al CaixaForum de València / À Punt NTC

Descobrim el gran jardí vertical que alberga el CaixaForum de València, el més gran d'Europa, acompanyats pel creador, Ignacio Solano. Va necessitar dos anys per a aconseguir que la idea d'aquest jardí vertical es fera realitat. No està en una paret llisa, sinó que té una estructura en forma de balena.

"La gent s’hi acosta i ho toca perquè no es creu que siga de veritat, no s’expliquen com unes plantes en una tela poden estar tan saludables i tindre tan bon aspecte", explica Solano. "Al final és entendre com funciona la fisioquímica de les plantes: són éssers molt primitius que funcionen amb nitrogen, fòsfor i potassi i que processen la llum. Amb una màquina proporcionem tots aquests elements en funció de les necessitats de les plantes", explica.

Aquest il·licità d'adopció suma rècords per tot el planeta. També és seu el jardí vertical més gran del món, fet en un edifici de Bogotà. Un mural viu ple de tecnologia que ha portat a València i que anirà canviant en cada visita que facen al CaixaForum.

Segons el creador, són les plantes les que manen. "D'ací a un any, aquest jardí serà diferent, hi haurà plantes que pengen o altres que fan cinc metres d’altura. És la part bonica d’aquesta obra d’art, que anirà canviant a mesura que passe el temps".

Les plantes d'interior, que necessiten poca llum, són les que dominen aquest jardí assilvestrat, que utilitza unn sistema domòtic que les proveeix d'aliment. Sens dubte, una atracció als ulls del visitant.

També et pot interessar

stats