El Jardí del Túria instal·larà onze murals per a convertir-se en un “museu d'art urbà a l'aire lliure”

Onze artistes participaran en el projecte “Abstracte, un riu d'art”.

Mural de Sandra Betancourt al Jardí del Túria
Mural de Sandra Betancourt al Jardí del Túria / Ajuntament de València

Un total d'onze artistes participaran en el projecte “Abstracte, un riu d'art”, que instal·larà murals al llarg dels quasi deu quilòmetres del Jardí del Túria de la ciutat de València.

Els onze murals d'artistes procedents del món del grafit i l'art abstracte s'ubicaran a les bases de ponts, espais esportius i casetes de jardineria amb l'objectiu de convertir el parc “en un museu d'art urbà a l'aire lliure”, segons ha indicat el vicealcalde i el regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo.

Així, l'edil ha precisat que la ruta artística al “jardí urbà més gran de l'estat” podrà fer-se a peu o en bicicleta des del parc de Capçalera fins al pont de Montolivet, “amb l'ús de l'art com a ferramenta dinamitzadora de l'espai públic”.

L'Ajuntament de València ha col·laborat amb l'associació cultural Zedre en aquesta iniciativa que aposta per la “dualitat art i natura” amb un contracte de patrocini de 18.101,60 euros, IVA inclòs, quantitat que suposa poc més d'un 40% del pressupost.

El president de Zedre, Lluís Salvador, ha emfatitzat que el projecte pretén embellir espais que actualment estan “nus, buits o fins i tot degradats” i visibilitzar el “treball d'artistes murals en un dels llocs més emblemàtics” del Cap i Casal.

La primera intervenció és una creació de l'artista Sandra Betancourt que ja s'ha instal·lat davall del pont del Nou d'Octubre. Àlex Marco, Rubén Viard, AALL (Aaron Mr. Simon & Lluís Salvador), Cape Cabrera, Rubén Tortosa, Roice183, Nico Barrios, Zurik, Ángel Toren i Kaufman són els artistes que sumaran els seus treballs al projecte quan la situació epidemiològica a la Comunitat Valenciana ho permeta.

També et pot interessar

stats