Jaime Rosales: “El meu cinema pertorba els defensors dels catequismes ideològics”

El director català presenta el seu últim llargmetratge 'Girasoles silvestres', que s'estrena divendres a les sales

À Punt entrevista el director Jaime Rosales / À Punt NTC

El director català Jaime Rosales reconeix el bon estat de salut del cinema d'autor. El cineasta, que estrena divendres, ha parlat amb un equip d’À Punt del seu últim llargmetratge, Girasoles silvestres, un drama que posa a prova les relacions amoroses. 

Rosales va irrompre en la primera plana del cinema espanyol amb La soledat, amb la qual va aconseguir el Goya per sorpresa a millor pel·lícula, millor direcció i millor actor revelació en l'edició del 2007. 

Abans ja havia fet camí al festival de Canes, on fou premiat per un cine,a experimental cridaner inquietant, Les hores del dia. “El meu cinema pertorba els defensors dels catequismes ideològics”, assegura el director als micròfons d’À Punt. 

El cineasta acaba de passar pel Festival de Cinema de Sant Sebastià i arriba ara a València a presentar 'Girasoles silvestres'. La crítica li ha dedicat opinions discutibles a aquest autor que s'obri a una narrativa més intel·ligible. “És una pel·lícula amb més esperança, més color, més ritme i, no obstant això, més personal”, afirma. 

L’actriu Anna Castillo condueix superba aquest búnquer en tres actes. L’audiència espera generosa en aquesta temporada oberta a les cinematografies sui generis.  

També et pot interessar

stats