Jacob Gómez, el coreògraf de Xeresa que s'obri pas en els escenaris internacionals

El ballarí presentarà l'últim treball, premiat per l'Institut del Teatre de Barcelona, en un festival d'Itàlia

Jacob Gómez, el coreògraf de Xeresa que s'obri pas en els escenaris internacionals

La seua trajectòria és curta, però ja brillant. El ballarí i coreograf de Xeresa (Safor) Jacob Gómez comença a fer-se un espai en el panorama internacional. De fet, divendres presenta a Itàlia, en un festival del Tirol, el seu primer treball, una coreografia ja premiada per l'Institut del Teatre de Barcelona. 

Amb aquest treball, que porta per nom Meohadim, Gómez ha volgut expressar la connexió més íntima amb els seus orígens. Per això, la coreografia conté nombroses referències autobiogràfiques i imatges del paisatge valencià.

La dansa contemporània és un poc abstracta i aquesta coreografia també ho és Jacob Gómez - Coreògraf

“La dansa contemporània és un poc abstracta i aquesta coreografia també ho és. Té molt de so, teatre, veu on la gent pot connectar directament i sentir-se identificada, ja que està creada des del jo biogràfic, per la meua infantesa amb les meues cinc germanes”, explica Jacob Gómez.

Aquest artista valencià de 29 anys ha elaborat la seua carrera professional a Alemanya, Suïssa, Israel, en diferents companyies i sempre com a ballarí lliure. Aquests períodes professionals li han permés anar adaptant-se als canvis i aprendre de cadascun. 

Tot i el bagatge internacional d’aquest coreògraf, Jacob Gómez desitja poder mostrar el seu treball a València, d'on va eixir fa una dècada d'anys per a formar-se i fer carrera en el díficil i competitiu món de la dansa contemporània. “Espere poder anar a València prompte per a ensenyar el nostre treball. Vull poder ensenyar a la meua gent i a la meua terra el que porte construint fa molts anys”, reconeixia davant de les càmeres d’À Punt. 

Mentre arriba el moment, el treball d'aquest ballarí i coreògraf de Xeresa es veurà en escenaris d'Alemanya i  Portugal.

També et pot interessar

stats