Ja sabem com seran les falles municipals 2019

Les falles municipals d'enguany són "Procés creatiu" de Latorre i Sanz i "Paradeta de flors núm.14" de Cap de Suro.

Ja sabem com seran les falles municipals 2019
Ja sabem com seran les falles municipals 2019

L'Ajuntament de València ha presentat al Centre Cultural del Carme els projectes seleccionats per a representar les falles municipals de 2019. 

La falla gran, amb el títol "Procés creatiu", ha sigut dissenyada pels artistes fallers Latorre i Sanz amb la col·laboració dels artistes urbans valencians Pichiavo (Juan Antonio Sánchez i Álvaro Hernández) Aquest monument, amb un estil clàssic grecoromà, ret homenatge al caràcter artístic i social de les falles. Un mecanisme elèctric dotarà de moviment les escenes que protagonitzen les bases del monument.

"Paradeta de flors núm.14" és el nom del projecte seleccionat per la Junta Central Fallera per a representar la falla infantil que es plantarà a la plaça de l'Ajuntament. Com el seu nom indica, aquest monument formarà part del conjunt de la plaça, com si fóra una caseta de flors més. Els artistes que signen aquest monument són el tàndem Cap de Suro, format per Ariadna González i Xavier Gurrea. Amb aquesta falla es buscarà la interacció dels espectadors per mitjà d'elements que juguen amb els sentits, com ara l'olfacte, l'oïda o la visió.

Ambdós monuments destaquen per la prevalença de la fusta, tant en forma de llistons, varetes o contraxapats. S'evitarà utilitzar el suro, amb l'objetctiu d'una combustió neta en la cremà.

Com ha assegurat el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, els nous processos de selecció de les falles municipals, amb el consens del Gremi d'Artistes Fallers, han permés "augmentar la quantitat i qualitat en les candidatures que optaven a plantar falla". A més ha recordat que hi ha hagut un augment del pressupost en les falles municipals, que "va destinat a reconéixer millor el treball dels artistes sense necessitat d'exigir-los més volums".  

També et pot interessar

stats