Ix a la venda el guió de ‘¡Viva Rusia!’, quarta part de 'L'escopeta nacional' de Berlanga

L’obra és part del llegat que el cineasta valencià va depositar en la Caixa de les Lletres de l’Institut Cervantes

Portada del guió '¡Viva Rusia!'
Portada del guió '¡Viva Rusia!' / Editorial Pepitas de Calabaza

El guió de ¡Viva Rusia!, quart i inèdit lliurament de la saga "nacional" dirigida per Luis García Berlanga, ix a la venda dimecres que ve 23 de març, publicat per l'editorial Pepitas de Calabaza.

Fruit de la col·laboració entre Berlanga i Rafael Azcona, el guió amb el qual es completava la saga formada per La escopeta nacional (1978), Patrimonio nacional (1981) i Nacional III (1982) és part del llegat que el cineasta valencià va depositar en la Caixa de les Lletres de l’Institut Cervantes en 2008.

El contingut de la caixa es va revelar el 12 de juny de l'any passat coincidint amb el centenari del seu naixement, tal com va ser acordat en vida del director de Benvenido Mr. Marshall.

La pel·lícula no va arribar a realitzar-se en l'últim moment, i el guió el van completar Jorge Berlanga, fill del director, i l'escriptor, crític i guionista Manuel Hidalgo.

El tàndem que durant dècades van formar el director Luis García Berlanga (1921-2010) i el guionista Rafael Azcona (1926-2008) va donar al cinema espanyol algunes de les seues més notables pel·lícules, entre elles els cèlebres "episodis nacionals". Aquestes pel·lícules constitueixen un àcid retrat del final del Franquisme i la Transició espanyola a través de les aventures d'una decadent família d'aristòcrates, els Leguineche.

També et pot interessar

stats