Isabel Coixet guanya el Premi Nacional de Cinematografia del 2020

El jurat ha destacat “l’inconformisme, la versatilitat i la projecció internacional” del treball de la cineasta.

Isabel Coixet en una imatge d'arxiu
Isabel Coixet en una imatge d'arxiu / Festival de Cinema d'Osca

El Ministeri de Cultura i Esports ha anunciat que el Premi Nacional de Cinematografia del 2020 recau en la directora i guionista catalana Isabel Coixet. Aquest premi l'atorga l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), organisme adscrit al Ministeri de Cultura i Esports, i està dotat amb 30.000 euros.

El jurat ha destacat la seua trajectòria de més de trenta anys i el seu “inconformisme, versatilitat i la projecció internacional del seu treball”. Així mateix, des de l’ICAA han afegit que “el seu suport a una nova generació de cineastes i el seu compromís amb la igualtat i les causes socials la converteixen en un estímul i referent imprescindible”. De fet, la directora ja ha explicat que destinarà els diners del premi a donar suport a "la gent que està començant". Coixet ha explicat: "tinc alguns projectes en marxa amb gent que està començant i hi dedicaré els diners".

Coixet ha dirigit pel·lícules com ara La vida secreta de las palabras, Mi vida sin mí o La librería i ha guanyat huit Premis Goya i altres quatre nominacions més.

Aquest és el tercer any consecutiu en què aquest premi recau en una dona, després de Josefina Molina (2019) i la productora Esther García (2018).

També et pot interessar

stats