Isabel-Clara Simó i Vicent Usó, grans protagonistes d’Edicions Bromera al Sant Jordi

La novel·la pòstuma i el premi Ciutat d’Alzira protagonitzaran la festa del llibre.

Isabel-Clara Simó i Vicent Usó, grans protagonistes d’Edicions Bromera al Sant Jordi
Isabel-Clara Simó i Vicent Usó, grans protagonistes d’Edicions Bromera al Sant Jordi

El director literari de Bromera, Gonçal López-Pampló, ha presentat les galerades d’El teu gust, l’última novel·la escrita per Isabel-Clara Simó abans de morir. Una edició que ha representat un repte humà i professional per a l’editorial que fins pocs dies abans de la mort de l’autora, van estar intercanviant correus. “Anàvem contrarellotge, teníem el temps en contra i ho sabíem, però és que Isabel va faltar el 13 de gener i el 25 de desembre encara vam intercanviar correus”, explica López-Pampló. El  teu gust és, en paraules de l’editor, “una obra desbordant, radicalment apassionant i molt brutal, en què Isabel es mostra obertament. Una novel·la que s’obri a la mort, que encara la mort, literalment”.

El recent premi de novel·la Ciutat d’Alzira, Vicent Usó, amb No sabràs el teu nom, serà una altra de les novetats literàries que l’editorial d’Alzira presentarà en la festa de Sant Jordi de Barcelona. Usó indaga sobre la identitat individual i col·lectiva a través d’una ficció que aborda un dels temes més foscos i dolorosos de la memòria recent: el robatori organitzat de criatures acabades de nàixer. “És la novel·la que més m’ha costat de madurar, perquè quan la realitat que vols ficcionar és tan dura i tan potent, el procés de creació es complica”, ha explicat l’escriptor i col·laborador de la ràdio d’À Punt. 

D’altra banda, Edicions Bromera incorpora al seu catàleg l’escriptora Anna Maria Villalonga, amb l’última novel·la Els dits dels arbres, una obra per a adults però que també pot interessar a un públic jove. “Estic molt contenta de publicar en Bromera”, ha comentat l’autora. “Aquest llibre és diferent del que he fet fins ara. Està escrit des del dolor i, com faig habitualment, parla dels perdedors i també de la creació literària.”

L’editorial manté el seu compromís amb les traduccions d’autors internacionals de prestigi i presentarà l’últim títol d’Hervé Le Corre, Sota les flames.

També et pot interessar

stats