Investiguen el robatori d'una escultura en un passeig del Campello

El 'Tors' de Vicente Ferrero forma part de la col·lecció de peces que integren el passeig de La Voramar de les Escultures 

'Tors', l'escultura de Vicente Ferrero que han robat
'Tors', l'escultura robada de Vicente Ferrero / Ajuntament del Campello

Agents de la Guàrdia Civil i la Policia Local del Campello (Alacantí) investiguen el robatori d'un bust que formava part del passeig de La Voramar de les Escultures, una peça signada per l'artista Vicente Ferrero Molina.

El passeig forma un romàntic recorregut integrat per peces de Ferrero en les quals la dona és la protagonista i complementen el paisatge marítim. Les obres són La banyista, Tors i Xiqueta llegint, segons ha explicat el consistori. 

Ara per ara es desconeix el moment exacte de la sostracció de l’escultura ni de quina forma els autors han pogut emportar-se la peça, d'un pes elevat, per la qual cosa es descarta una autoria individual. 

La veu d'alarma la va donar el mateix autor, Vicente Ferrero, doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, exdirector del Museu de Belles Arts Gravina d'Alacant (Mubag) i actualment membre del Consell de Valencià de Cultura. Va detectar la seua absència i es va posar en contacte amb l'Ajuntament.

L'alcalde, Juanjo Berenguer, s'ha traslladat al paratge i ha alertat la Policia Local i Guàrdia Civil, que ja investiguen el cas. El primer edil ha emfasitzat que l’escultura és “patrimoni públic que formava part d'un conjunt artístic”. 

També et pot interessar

stats