Les investigadores valencianes estan entre els llocs més alts del rànquing del CSIC

Les científiques troben a faltar més referents femenines en el camp de la ciència

Tres investigadores valencianes ocupen els llocs més alts del rànquing de les 5 mil científiques espanyoles més destacades segons el CSIC / À Punt NTC
20 de juny 2022 - 17:57

Les investigadores valencianes es troben entre els llocs més alts del rànquing del CSIC. El llistat que ha fet el Consell Superior d’Investigacions Científiques recull les 5.000 investigadores més destacades d'Espanya. 

Leonor Cerdà és investigadora de l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe i està entre les 10 primeres científiques en la llista. El seu treball consisteix a utilitzar les imatges radiològiques per a obtenir dades que ajuden en el tractament del neuroblastoma i d'un altre tipus de càncer infantil incurable, substituint la biòpsia per una biòpsia virtual.

Aproximadament un 70% de les científiques incloses en aquest llistat estan vinculades a la Universitat Politècnica de València. És el cas d'Amparo Chiralt, que fa vint anys que investiga sobre envasos biodegradables. "Fem servir polímers que intenten substituir els plàstics actuals, però que són biodegradables'', comenta en declaracions en À Punt.

La jove científica de Benicarló reclama que falten més referents femenines el camp científic. "Jo soc física i jo treballe quasi tot el temps amb ordinadors, en tot el que és programació, intel·ligència artificial i en aquest camp en particular la referència sempre és el científic home'' assenyala.

Encara que troben a faltar més facilitats perquè les dones puguen dedicar-se a la investigació, valoren positivament aquesta manera de donar visibilitat al seu treball. "Prens consciència que les coses que has anat fent han tingut a suficient rellevància perquè els altres investigats et citen" explica Amparo.

També et pot interessar

stats