L'investigador de la UV Guillermo Mínguez, Premi Nacional de Recerca per a Joves en Ciències

Mínguez és el primer espanyol menor de 40 anys a ser distingit en la disciplina de Ciència i Tecnologies Químiques

guillermo minguez
Investigador de la UV Guillermo Mínguez / Institut de Ciència Molecular - ICMOL (UV)

L'investigador de l'Institut de Ciència Molecular (ICMol) i professor titular de la Universitat de València Guillermo Mínguez Espallargas ha sigut destacat aquest dijous amb el premi nacional de Recerca per a Joves, que concedeix el Ministeri de Ciència, en l'àrea de Ciència i Tecnologies Químiques, segons una resolució que reconeix "l'originalitat, potencial i impacte de les seues aportacions a la síntesi de compostos amb propietats físiques i funcionalitats noves".

Els Premis Nacionals de Recerca són el reconeixement més important d'Espanya en l'àmbit de la recerca científica, encara que fins ara només se'n concedien en categoria sènior. Mínguez és, per tant, el primer investigador espanyol menor de 40 anys a ser distingit en la disciplina de Ciència i Tecnologies Químiques.

La carrera de Mínguez ja acumula diferents reconeixements de prestigi, com el premi Fundació Princesa de Girona en Recerca Científica; el premi a Joves Investigadors de la Reial Societat Espanyola de Química; el Dalton Young Research Award de la Royal Society of Chemistry i la Medalla d'Or del European Young Chemist Award.

Actualment lidera, com a investigador garant, la línia estratègica Metal-Organic Frameworks (MOF) del programa per a Unitats d'Excel·lència María de Maeztu concedit a l'ICMol pel Ministeri de Ciència com a reconeixement als resultats científics de l'institut, situat en el Parc Científic de la Universitat de València.

També et pot interessar

stats