Invasió mora a la platja de la Vila Joiosa

La Vila celebrarà Santa Marta diumenge, el dia gran de les festes de moros i cristians.

Espectacular desembarcament dels moros a la platja de la Vila Joiosa

En una nit de lluna plena arribaren més de 30 embarcacions musulmanes a la costa i a trenc d'alba tingué lloc el desembarcament dels moros a la platja. És el plat fort de les festes de la Vila Joiosa: el desembarcament dels moros i la batalla contra els cristians.

En un primer moment s’acosta la barca amb l'emissari moro que porta una bandera blanca, per a negociar i evitar el conflicte. Els cristians esperen al castell i comencen les negociacions, però no s'arriba a cap acord. En fer-se de dia comença el desembarcament que donarà pas a la batalla.

De moment, els moros han conquerit la plaça forta, però a la vesprada s’espera un contraatac del bàndol cristià per a recuperar el castell perdut. La batalla encara no ha acabat: si guanyen els cristians, la seua artilleria dispararà les 21 salves d'honor per a anunciar el dia de Santa Marta, en presència dels reis moro i cristià, i la resta d'autoritats civils i festeres.

Amb aquest espectacle de llum, color, música i pólvora, la Vila Joiosa commemora l'enfrontament contra els corsaris barbarescos al segle XVI. Aquesta tradició, amb més de 250 anys d'antiguitat i basada en fets històrics, va ser declarada d'Interés Turístic Internacional el 2003 i atrau cada any un bon grapat de visitants.

També et pot interessar

stats