Intervinguda una obra falsa de Murillo que es comercialitzava per 100.000 euros

Un jutjat ha dictat una orde de crida i cerca del venedor del quadre i la intervenció de l'obra.

Intervinguda una obra falsa de Murillo que es comercialitzava per 100.000 euros
Intervinguda una obra falsa de Murillo que es comercialitzava per 100.000 euros

Agents del Grup de Patrimoni Històric de la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana han intervingut un oli sobre tela atribuït falsament al pintor sevillà Bartolomé Esteban Murillo i que s'estava comercialitzant per 100.000 euros.

El Grup de Patrimoni Històric de la Policia de la Generalitat va detectar una publicitat sobre l'obra que n'anunciava la venda avalada amb certificat i pel citat import.

Els agents van comprovar que, a pesar que la pintura estava signada per Murillo, es tractava d'una obra que podria haver sigut realitzada per un deixeble seu i podria pertànyer a l'Escola de Murillo.

Després d'haver-se acreditat que l'obra no és original del pintor sevillà, el grup va sol·licitar al jutjat de Màlaga mesures de protecció per a "no menyscabar el prestigi artístic de Murillo i influir negativament en el valor econòmic de la seua obra". També per a evitar el possible engany o frau a terceres persones.

El jutjat d'instrucció número 1 de Màlaga s'ha encarregat d'instruir la causa i ha dictat la consegüent orde de crida i cerca del venedor del quadre i la intervenció de l'obra.

Així mateix, ha acordat procedir al marcatge de l'obra com a falsa en el seu anvers i revers. A més, ha decidit que siga entregada novament al seu propietari o, en defecte d'això, siga depositada en el Museu de la Policia i puga ser utilitzada per a la docència en l'àmbit policial.

També et pot interessar

stats