La Institució Alfons Magnànim anuncia qui guanya els Premis València i València Nova 2020

Enguany s’han atorgat guardons en totes les modalitats i s’ha doblat la participació, fins a un total de 768 obres presentades.

Guanyadors i guanyadores dels Premis València i València Nova
Guanyadors i guanyadores dels Premis València i València Nova / Europa Press

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació de la Diputació de València ha donat a conéixer aquest dimarts els guardonats dels Premis València i València Nova.

En aquesta edició de 2020 s’han atorgat guardons en totes les modalitats i la participació ha augmentat en quasi el doble d’obres presentades, respecte a l’any anterior, fins a un total de 768.

Antonio Tocornal i Victoria Bernardo han aconseguit els premis de narrativa en castellà, mentre que Jaume Benavente ha guanyat el Premi València de narrativa en valencià i el València Nova de la mateixa categoria ha sigut per a Mariló Álvarez.

Per la seua banda, Francisco José Chamorro i Alberto Javier Guirao han guanyat en les modalitats de poesia en castellà i Ismael Carretero i Laia Fontana en les de poesia en valencià.

En les categories d’assaig, Miriam Ruiz ha aconseguit el València Nova i Joan Borja el València. Per últim, el guanyador en la categoria de novel·la gràfica ha estat Ángel Abellán i Alba Maria Flores.

La Institució Alfons el Magnànim editarà les obres guanyadores en la modalitat d’assaig, que es publicaran en la seua col·lecció “Estudis universitaris”. Bromera s’encarregarà de l’edició de les categories de narrativa i poesia en valencià; mentre que Hiperión ho farà de les de poesia en castellà i Versátil amb els de narrativa en castellà. Per últim, Andana s’encarregarà de l’obra guanyadora del Premi València de novel·la gràfica.

També et pot interessar

stats