‘La innocència’, ‘La banda’ i ‘Vivir dos veces’ aspiren a ser la millor pel·lícula de l’audiovisual valencià

El lliurament serà el 22 de novembre a l'Auditori de Castelló, i s'emetrà en directe per la televisió i el web d'À Punt.

‘La innocència’, ‘La banda’ i ‘Vivir dos veces’ aspiren a ser la millor pel·lícula de l’audiovisual valencià

La innocència, La banda i Vivir dos veces són les pel·lícules que aspiren a convertir-se en el millor llargmetratge reconegut pels Premis de l’Audiovisual Valencià d’aquest 2019, que convoquen l'IVC i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual. L’actriu Rosana Pastor i el cineasta Nacho Ruipérez han comunicat els nominats en les 21 categories convocades en la segona edició d’aquests guardons, que es lliuraran el 22 de novembre a l’Auditori de Castelló. À Punt emetrà la gala en directe per la televisió i el web.

Les tres produccions que opten a la millor pel·lícula, a més d’Asamblea, han sigut les triomfadores d’aquesta segona edició. Els segons Premis de l’Audiovisual Valencià també contemplen reconeixements per a les millors sèries i websèries. En aquest cas han quedat nominades tres produccions emeses per À Punt: el programa Terres de cinema, que recorre les localitzacions valencianes que s’han convertit al llarg de la història en plató de cine, el programa Cuineres i cuiners, que estrena la nova temporada el pròxim dimarts en À Punt Media, i una de les sèries d’èxit de la temporada, La Forastera.

Entre les nominades a millor actriu estan Carmen Arrufat per La inocencia, Maria Maroto per La forastera i Inma Cuesta per Vivir dos veces. A millor actor estan nominats Gonzalo Fernández per La banda, Óscar Martínez per Vivir dos veces i Sergi López per El viatge de Marta.

En la categoria de millor direcció artística, La banda acumula una nova nominació, que en aquest cas recau en Carlos Ramón Almenar. Completen els nominats Asier Musitu i Bea Toro per La innocència i, en tercer lloc, Maje Tarazona per Viva la vida.

En el capítol de curtmetratges de ficció, Cuzco, Casa, Taro i Tiempo de blues es disputen el premi d’enguany. Seguint amb els curtmetratges, Miss Mbulu, Obsolescence i Clips per a salvar el món han sigut seleccionats en la categoria de millor curtmetratge d’animació. Finalment, (M)otherhood, Tiempo de blues, Creando cine inclusivo i R31 opten al millor curtmetratge documental.

També et pot interessar