Inés Cortell guanya el Premi de Literatura Juvenil Jordi Sierra i Fabra 2018

El jurat ha valorat el "respecte i intel·ligència" amb què l'obra guanyadora aborda el món de les malalties minoritàries.

Inés Cortell, amb l'escriptor Jordi Sierra i Fabra
Inés Cortell, amb l'escriptor Jordi Sierra i Fabra

Laia tenia 13 anys quan s'adonà que Roger, el seu germà menut, tenia el trastorn d'Asperger. Anys després, la mort dels pares li servirà per a descobrir la forma d'entendre el món del "robot" que viu dues habitacions més enllà de la seua. Aquest és l'argument de la novel·la Buenos días, Laia, un al·legat a favor de la tolerància en una societat que, massa vegades, no tolera la diferència. L'autora del llibre és Inés Cortell, una jove de 15 anys, estudiant de quart d'ESO de Salem, a la Vall d'Albaida.

La història de Laia i el seu germà Roger li ha valgut a Inés Cortell per a rebre el Premi Jordi Sierra i Fabra, un reconegut guardó que premia la narrativa juvenil des de fa 13 anys. El jurat ha vist en la novel·la d'aquesta adolescent una història "ben documentada, escrita amb respecte i intel·ligència" i també ha destacat la seua "frescor i agilitat". Per a escriure el llibre Inés Cortell s'inspirà en una amiga seua que té un germà amb trastorn d'Asperger. A partir d'això, investigà sobre aquest tipus de malaltia minoritària amb l'ajuda de la seua psicòloga.

Aquest és el tercer llibre d'Inés Cortell, una jove promesa de la literatura que començà a escriure als huit anys. Diu que escriu perquè "és la millor forma que té per a trobar-se interiorment i per a expressar els seus sentiments". Inés és una fervent seguidora de l'escriptora de Quart de Poblet, Laura Gallego, però llig tot tipus d'històries: còmics, novel·la històrica, literatura fantàstica, ciència ficció... Recomana a qui vulga endinsar-se en el món de les lletres que siga capaç de trobar el seu llibre perquè "tot el món té un llibre esperant-lo, que quan l'òbriga l'enganxarà a la lectura; el més difícil potser és que cal tindre les ganes de buscar-lo".

Inés Cortell ha rebut el Premi Jordi Sierra i Fabra en la Fira del Llibre de Madrid que se celebra fins al pròxim 10 de juny al parc d'El Retiro.

També et pot interessar

stats