Incertesa a Onil pel desplegament del mantell de la Mare de Déu de la Salut

L’acte, que anuncia les festes patronals, no es pot fer en la ubicació habitual perquè a la zona hi ha aus protegides

Desplegament del mantell de la Mare de Déu de la Salut a Onil / À Punt NTC

A Onil (Alcoià) encara no saben on faran l’acte que des de fa 14 anys anuncia les festes patronals. El desplegament del mantell de la Mare de Déu de la Salut a la penya de la Sima estava previst per a dissabte, però no es pot fer en la ubicació de cada any perquè a la zona hi ha aus protegides. 

La regidora de Medi Ambient, María José Sánchez, ha explicat que el guarda forestal de la zona va albirar dues espècies protegides que podrien niar en aquella zona. Per això, el desplegament depén d’una autorització de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica que fins ara no havia sigut necessària. Però amb les vacances de Setmana Santa pel mig, la Generalitat no s'ha pronunciat fins aquest migdia, i la resposta és que la ubicació haurà de canviar-se.

Trobar ubicació alternativa per a una tela de 150 metres quadrats no és una tasca senzilla, ara s'estudia la possibilitat de col·locar-la en la mateixa penya, però desplaçant-la uns metres perquè no afecte els ocells.

L’Ajuntament d’Onil i l’Associació del Mantell de la Mare de Déu treballen junts perquè aquest 2023 un acte tan esperat per al veïnat torne a ser possible.

També et pot interessar

stats