"De l'impressionisme a Magritte", l’exposició de la Fundació Bancaixa que repassa l’art belga

Fins al juliol es podrà visitar aquesta mostra de les principals tendències pictòriques belgues de finals del segle XIX fins a mitjans del XX

"De l'impressionisme a Magritte", l’exposició de la Fundació Bancaixa que repassa l’art belga

L'art belga arriba a València amb l'exposició “De l'impressionisme a Magritte”, una mostra de les principals tendències pictòriques belgues de finals del segle XIX fins a mitjans del XX que es podrà visitar a la Fundació Bancaixa fins al juliol. 

Aquesta completa mostra beu de la col·lecció del Museu d'Ixelles de Brussel·les per a oferir un recorregut pel millor art belga modern a través de 77 peces de 53 artistes, que ens faran viatjar del realisme al surrealisme passant per la recerca de la modernitat. “L’exposició es desenrotlla a través dels grans moviments internacionals, però també com s’interpreta l’art belga”, explica la seua comissària, Clair Leblanc.

Són obres que destil·len influències internacionals amb característiques locals, i que reflecteixen la contradicció de la gran industrialització i el retorn a la natura que experimenta Bèlgica en l’època, puntualitza Leblanc. Expressen un retorn als valors fonamentals i als paisatges que proposen noves solucions estètiques més lliures i vibrants.

L’exhibició presenta un recull de quadres que repten l'espectador a desxifrar un codi ocult, com ara El donant feliç —una silueta d'home amb barret i a l'interior una llar acollidora— de René Magritte, un dels pintors que uniren la seua vida als pinzells fins a la mort. 

També destaca l'eclosió de colors de l’artista Jos Albert, mitjançant El gran interior, que enllaça l'autor amb el fauvisme francés.

També et pot interessar

stats