Imanol Arias reconeix que va defraudar a Hisenda i accepta una pena de menys de dos anys de presó

L'actor, que ha satisfet tota la responsabilitat civil que se li demanava i que afrontarà la multa que se li impose, no entrarà a la presó

Imanol Arias en una imatge d'arxiu
Imanol Arias en una imatge d'arxiu / Josefina Blanco (Europa Press)
04 de juny 2024 - 13:47

L'actor Imanol Arias ha arribat a un acord de conformitat amb el fiscal del cas Nummaria i ha acceptat una pena de presó inferior a dos anys, la qual cosa permetrà que no entre a la presó, després de reconéixer cinc dels delictes fiscals pels quals s'asseia en el banc dels acusats.

Així ho confirmen fonts jurídiques, que assenyalen que l'actor ja ha satisfet tota la responsabilitat civil que se li demanava i que a més farà front a la multa que se li impose, la quantia de la qual també es reduirà.

Esta conformitat amb el ministeri públic es materialitzarà en la vista oral que se celebra des d'este dimarts en l'Audiència Nacional.

Un trama amb una trentena de persones, entre elles, Ana Duato

Cal recordar que, a més d'Arias, es jutja una altra trentena de persones, entre elles l'actriu Ana Duato, per presumptament haver evadit impostos a través del despatx d'advocats Nummaria, dedicat suposadament a construir i mantindre una estructura juridicoeconòmica destinada a tal fi.

En l'escrit de conclusions provisionals, el ministeri públic sol·licitava per a Arias i Duato prop de 30 anys de presó, i també per al productor de la sèrie 'Cuéntame como pasó' i marit de Duato, Miguel Ángel Bernardeu.

D'altra banda, a l'inici de la sessió, el fiscal ha anunciat que retira l'acusació contra la germana de l'actor, Ana Isabel Arias Domínguez, per a la qual demanava 9 anys i 6 mesos de presó per diversos delictes fiscals.

L'advocat de Fernando Peña, propietari del despatx Nummaria, que està en l'epicentre de la suposada trama, ha sol·licitat en esta primera sessió la nul·litat de les actuacions dutes a terme en el procés.

Al·lega que hi ha hagut una infracció del dret a la defensa perquè el material confiscat en els despatxos d'advocats va passar directament a l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF) sense passar pel jutjat i cap de les parts va poder accedir a eixa documentació.

Camacho ha demanat, a més, la nul·litat de tot el material confiscat en el despatx per violació del dret a la tutela judicial efectiva atés que s'han donat irregularitats en la cadena de custòdia.

També et pot interessar

stats