Imanol Arias presenta 'Muerte de un viajante' al Teatre Olympia de València

Després de vint anys interpretant el mateix paper en la televisió, quan puja a l’escenari no accepta papers lleugers

Arias / À Punt NTC

Reconegut per un paper que l'ha acompanyat durant dues dècades, l'actor Imanol Arias torna a València per a interpretar al Teatre Olympia el protagonista de Muerte de un viajante. Un text d'Arthur Miller que retrata el fracàs del somni americà i que continua vigent després de 75 anys de vida. 

En contraposició al personatge que dona vida al Teatre Olympia de València, Imanol Arias és un actor amb més èxits que fracassos. Fa vint anys que interpreta el mateix paper televisiu i quan puja a l'escenari no accepta treballs lleugers. No ho és la dramatúrgia escrita el 1949 per Arthur Miller. L'exmarit de Marilyn Monroe va aconseguir amb l'obra La mort d'un viatjant posar en evidència el somni americà.

Arias diu que el temps passa molt ràpid quan es té por i molt lent quan esperes alguna cosa, i per això considera que Willy Loman, el seu alter ego a l’escenari, “és un depredador del temps perquè té por però, al mateix temps, espera alguna cosa”.

La carrera artística d’Imanol Arias també és la d'un viatjant amb treballs actorals construïts simplificant les formes i quedant-se només amb la força de les paraules. Reconeix que en alguns moments de la seua vida ha treballat “per damunt de ser actor”, és a dir, que podia fer tres pel·lícules i tres personatges iguals “perquè agradava”, explica. “Amb aquests papers és amb els que vas formant-te com a actor i creant tota una carrera que has d’abandonar ara”, postil·la. 

Ara, després d’un ingrés hospitalari en la vida real, Arias accepta els projectes sense afanyar-se. 

També et pot interessar

stats