Ana Zurita, la il·lustradora valenciana darrere de l'últim èxit de Netflix

Visitem l’estudi de l’artista, autora dels dibuixos de 'La chica de nieve'

Ana Zurita al seu estudi a València / @anazuritailust

La il·lustradora valenciana Ana Zurita és l'autora dels dibuixos de La chica de nieve, una de les sèries que triomfa en aquests moments en la plataforma Netflix. Des del seu estudi a la ciutat de València ens explica la seua experiència en el camp audiovisual.

“Em van encarregar una il·lustració a partir d’una foto de la xiqueta de la sèrie”, comenta Zurita. “És al·lucinant, estic encara que no m’ho crec”, afegeix. I és que després de vint anys treballant, conta que les seues creacions han adquirit una visibilitat inesperada.

Il·lustració realitzada per a la sèrie 'La chica de nieve' de Netflix
Il·lustració realitzada per a la sèrie 'La chica de nieve' de Netflix / @anazuritailust

Carlos, un amic de la universitat li oferí participar en la producció. “No sabia que era per a Netflix, l'única cosa que sabia és que era per a un llibre de Javier Castillo”, recorda la il·lustradora.

I com el pare protagonista de la sèrie interpreta un dibuixant, des de la producció de la sèrie volien reproduir un estudi real. Per això, van buscar Zurita, que en un principi havia de fer un treball molt més centrat en la decoració i l’attrezzo, però que a poc a poc va aconseguir involucrar-se més en el projecte. “Vaig assessorar l’actor sobre el procés creatiu, com és quan estàs dibuixant i et ve la idea i la inspiració”, explica Zurita.

La il·lustradora assegura que una de les coses que més li agraden és “saber que estic entrant a les cases de la gent i que poden veure el meu treball”. I així, a través de les pantalles, els traços d'Ana Zurita arriben arreu del món.

També et pot interessar

stats