La igualtat centra la quarta edició del certamen Projecta

Alacant, Elx i Sant Vicent del Raspeig acolliran projeccions, xarrades i tallers fins a l’11 de març.

Imatge promocional de la quarta edició del certamen Projecta
Imatge promocional de la quarta edició del certamen Projecta

La quarta edició del certamen Projecta, que se celebra fins a l’11 de març a les ciutats d’Alacant, Elx i Sant Vicent del Raspeig, té com a protagonista enguany la dona i la igualtat de gènere. Aquest serà el tema central de les diverses projeccions, xarrades i tallers programats, així com el leitmotiv del concurs de curtmetratges que es realitza als centres educatius. 

Enguany, el certamen ha fet un pas avant i s’ha obert a la participació de col·legis públics i privats, concertats i d’educació especial de tot el territori valencià. L’objectiu, fomentar l’alfabetització audiovisual i fer de la creació en imatges una ferramenta transversal present en assignatures com llengua castellana, valencià, informàtica, història, música o arts plàstiques.

Entre les projeccions programades, dos estrenes a la ciutat d’Alacant: Picades contra el vidre, de la productora valenciana Suica Films –i emés per À Punt Mèdia al programa ‘Zoom Documentals’–, on s’aborda la urgència de transformar l’educació i que té com a protagonista l’alumnat de l’IES Cotes Baixes d’Alcoi, i Serás hombre, d’Isabel Ocampo, una reflexió sobre la identitat de gènere, la masculinitat i el masclisme. 

A més, en aquesta edició, el 80% de les projeccions han sigut dirigides o codirigides per dones. Destaquen l’alacantina Pilar Pérez Solano i el seu llargmetratge Las maestras de la República, Goya al millor documental el 2014, i Carlota Pereda, guanyadora també d’un Goya al millor curtmetratge de ficció per Cerdita.  

Projecta està organitzat per l’associació Mediterrània Audiovisual i dirigit per la productora alacantina Bea Martínez.

També et pot interessar

stats