Icíar Bollaín presenta la seua nova producció, rodada en set municipis valencians

À Punt Mèdia participa en la producció de 'La boda de Rosa', que inaugura el Festival de Màlaga i s’estrena als cines el divendres.

L’actriu Candela Peña és la protagonista de la nova pel·lícula, que ha dirigit Icíar Bollaín
L’actriu Candela Peña és la protagonista de la nova pel·lícula, que ha dirigit Icíar Bollaín

L'odissea de començar una nova vida davant la incomprensió de tots, fins i tot dels més pròxims. És la nova proposta cinematogràfica d’Icíar Bollaín, La boda de Rosa, que aquest dilluns s’ha preestrenat a València. Candela Peña, Sergi López, Ramón Barea i la valenciana Paula Usero són alguns dels actors i actrius que protagonitzen aquesta comèdia, rodada en set localitats valencianes. À Punt Mèdia participa en la producció d’aquesta cinta.

Rosa, a qui encarna Candela Peña, arriba a un moment en què esclata de veure la vida que porta. Sempre pendent de la família i dels amics. Un dia decideix trencar amb tot i casar-se amb ella mateixa. Una decisió que col·lideix amb els interessos de tots els que estan al seu voltant.

“Roses hi ha moltíssimes. Hi ha molta gent que va per la vida deixant-se la pell per ajudar i per estar per a la resta. També hi ha homes que ho fan, però culturalment les dones tenim el rol de cuidar”, afirmava, en declaracions a À Punt, la directora d’aquesta nova producció, la reconeguda Icíar Bollaín.

La valenciana Paula Usera interpreta Lidia, la filla de Rosa. L’actriu ha destacat la relació “d’amistat” que ha mantingut amb la protagonista del film durant tot el rodatge.

Aquesta comèdia, que inaugurarà i concursarà en la secció oficial del Festival de Màlaga, s’estrenarà als cines aquest divendres, 21 d’agost. A més, l’última producció d’Icíar Bollain compta amb una cançó original de Rozalén, qui ha compost una cúmbia clàssica que interpreta amb l’agrupació tropical mexicana La Sonora Santanera.

Bollaín torna a escollir la Comunitat Valenciana

Icíar Bollaín va descobrir la Comunitat Valenciana quan va gravar El Olivo, que té localitzacions a les comarques del nord. Ara repeteix, perquè la història de Rosa s'ha rodat a València, Benicàssim, Alcàsser, Picassent, Catarroja, Silla i Paterna.

La convivència del castellà i el valencià, la llum, els colors i la traca han sigut alguns dels atractius que han tornat a seduir la directora. “Quan em van dir que a la Comunitat Valenciana en les bodes s’encenia una traca vaig pensar que en volia una també per a la pel·lícula”.

Per aquesta raó, quan els espectadors valencians la vegen, reconeixeran les localitzacions, els ambients, la manera de ser els valencians, amb música i pólvora. Una traca de film en el qual han participat À Punt Mèdia i l'Institut Valencià de Cultura.

També et pot interessar

stats