Humans Fest projectarà més de seixanta pel·lícules i documentals internacionals sobre migració i refugi

Moltes sessions de la secció oficial s'acompanyaran d'un col·loqui posterior, amb directors i intèrprets

Presentació del Humans Fest
Presentació del Humans Fest / Europa Press

El Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València, Humans Fest, ha presentat aquest dimecres la programació oficial per a la XIII edició, en la qual projectarà, del 9 al 18 de juny, més de seixanta pel·lícules i documentals internacionals que tracten la complexitat de les migracions i el dret al refugi des d'una perspectiva antiracista i de gènere.

"Hem rebut prop de 400 propostes des de molts racons del món. Ha sigut un procés de selecció complicat, però creiem que els treballs triats responen a l'objectiu que ens hem marcat el 2022: abordar les migracions com un dret humà fonamental, mostrar realitats i experiències diverses en aquest sentit, així com despertar un debat constructiu sobre la nostra actitud com a ciutadania global", ha explicat Majo Siscar, directora de Humans Fest.

Més de seixanta produccions de moltes procedències

Enguany, Humans Fest consta de sis seccions a concurs, que comprenen un total de 62 produccions de moltes procedències, com Espanya, el Líban, el Perú, Bulgària, l'Iraq, Grècia i Síria, entre altres països.

En concret, com a millor llargmetratge de ficció competeixen set pel·lícules, entre les quals es troben l'estrena europea de La Pampa i l'estrena a Espanya d’A long way.

Per la seua banda, hi ha set propostes que aspiren a millor llargmetratge documental i huit a millor curtmetratge de ficció, dels quals tres també són estrenes a Espanya: Better half, Footsteps on the wind i Nós.

D'altra banda, set candidates es juguen el premi a millor curt documental, mentre que el millor curtmetratge valencià es decidirà entre huit pel·lícules, de les quals tres són documentals i cinc són de ficció. Aquestes últimes també opten al premi EDAV al millor guió de curtmetratge valencià.

Independentment de la categoria, moltes sessions de la secció oficial s'acompanyaran d'un col·loqui posterior amb directors i intèrprets.

En aquest 2022 el festival també organitzarà projeccions gratuïtes a l'aire lliure en tres barris de València: a la plaça de Patraix, a la plaça del Santíssim Crist de Natzaret i a la plaça del Jardí de l'Ermita d’Orriols. A això se sumen quinze projeccions especials fora de concurs, com la premiada For Sama per a la inauguració.

També et pot interessar

stats