Huit xefs lluiten per a demostrar qui elabora la millor paella en el seu dia mundial

A més, fins al 27 de setembre tindrà lloc la Setmana de la Paella, en què 52 establiments oferiran menús especials d'aquest plat valencià.

La valenciana Chabe Soler ha sigut la guanyadora del World Paella Cup
La valenciana Chabe Soler ha sigut la guanyadora del World Paella Cup / Efe

La millor paella del món és valenciana, o almenys això és el que ha decidit el jurat popular del Word Paella Cup, un torneig internacional que ha guanyat Chabe Soler, del restaurant La Ferrera de València.

Aquest diumenge s'ha celebrat el Dia Mundial de la Paella (Paella World Day), una iniciativa per a donar visibilitat internacional a aquest plat de la gastronomia valenciana que se celebra per tercer any consecutiu. Enguany s'ha adaptat a les condicions de la pandèmia i s'han suspés els esdeveniments físics, de manera que la participació s'ha traslladat a les xarxes socials amb l'etiqueta #WorldPaellaDay.

Com a part de la celebració del plat valencià més internacional, ha tingut lloc el World Paella Cup, un torneig internacional inspirat en el format de competicions esportives mundials i en el qual huit cuineres i cuiners de diferents nacionalitats han competit per a demostrar qui elabora la millor paella. Un campionat que combinarà l'emoció d'una trobada esportiva amb l'art culinària i que s'ha retransmés per internet des de l'estadi de Mestalla.

La guanyadora ha sigut la valenciana Chabe Soler, del restaurant La Ferrera, que s'ha imposat al xef australià Leno Lattarulo, la francesa Nathalie Bertheu, el japonés Kawaguchi Yuki, Natalie Curie dels Estats Units, el mexicà Manuel Juliá, la xef Anne Marie de Romania i l'italià Mateus Coelho.

També com a part de la celebració del Dia Mundial de la Paella, tres cuineres i cuiners valencians de referència han fet videoreceptes sobre l'elaboració de la paella valenciana i altres tipus d'arròs com el de la muntanya o l'arròs a banda. Així, Miguel Barrera (la Vall d'Alba), Sergio i Sonia Box (Xàbia) i Miriam i Manolo de Andrés (València) han fet valdre el producte autòcton de proximitat i animen les famílies a cuinar la paella a casa.

A més, 52 establiments participen en la Setmana de la Paellai, fins al 27 de setembre, oferiran menús especials amb diverses versions de paella, com ara la de bajoqueta i garrofó d'Alejandro del Toro, la paella d'arròs d'olla amb pilota de La Ferrera, i propostes més marineres, com l'arròs sec de floricol i sépia de platja de Kaymus, l'arròs melós de sépia, calamarons i galeres de Pelayo Gastro Trinquet i l'arròs melós de tonyina roja i gamba del Restaurant Sis Perles, del Campello (Alacantí). Les reserves ja es poden fer des del web www.worldpaelladay.org.

També et pot interessar

stats