Huit projectes competeixen per a convertir-se en les falles municipals de València al 2021

El jurat ha de triar aquesta setmana els monuments que representaran la ciutat en les properes festes.

Ninot de la falla infantil municipal de 2020, de Ceballos & Sanabria
Ninot de la falla infantil municipal de 2020, de Ceballos & Sanabria / À Punt

Un total de huit projectes opten a convertir-se en les falles municipals de València del 2021, l’edició que se celebrarà l’any que ve després que la crisi sanitària del coronavirus obligara a cancel·lar les festes de 2020. S’hi han presentat quatre candidatures per al monument gran i quatre per a l’infantil, i el jurat triarà els projectes definitius aquesta setmana.

L’equip multidisciplinari que formen José Ramón Espuig, Manu Martín i Escif aposten per refer la Meditadora i plantar-la a la plaça de l’Ajuntament tal i com estava projectada abans de la pandèmia. La resta d’aspirants a plantar el monument gran també són equips multidisciplinaris.

Ceballos & Sanabria, els artistes encarregats de dissenyar enguany la falla infantil, guarden al seu taller el monument intacte, es presenten en la mateixa categoria amb un treball diferent. El jurat té damunt de la taula tres propostes infantils més.

Els artistes o equips candidats presentaran presencialment els seus projectes i dialogaran amb els integrants dels jurats per a resoldre dubtes i posar el focus en alguns dels criteris avaluables, com ara l’aposta pels materials sostenibles, la singularitat o la sàtira. La conformació detallada dels jurats serà secreta fins el moment de les eleccions. Com a testimonis del procés, sense dret a vot, estaran presents el regidor de Cultura Festiva i la secretària general de Junta Central Fallera.

També et pot interessar

stats