‘El hoyo’, ‘La trinchera infinita’ i ‘Lo que arde’, preseleccionades per a representar Espanya en els Oscars 2021

Competiran en la categoria de millor pel·lícula internacional.

‘El hoyo’, ‘La trinchera infinita’ i ‘Lo que arde’, preseleccionades per a representar Espanya en els Oscars 2021
‘El hoyo’, ‘La trinchera infinita’ i ‘Lo que arde’, preseleccionades per a representar Espanya en els Oscars 2021

Les pel·lícules La trinchera infinita, d'Aitor Arregi, Jon Garaño i Jose Mari Goenaga; El hoyo, de Galder Gaztelu-Urrutia, i Lo que arde, d'Oliver Laxe han sigut les preseleccionades pels membres de l'Acadèmia de Cinema per a representar Espanya en la carrera per l'Oscar a la millor pel·lícula internacional de 2021.

La seleccionada definitiva es coneixerà, després d'una segona votació, el pròxim 3 de novembre, i la cerimònia dels Oscars a Los Angeles tindrà lloc el 25 d'abril de 2021.

Les cintes han sigut seleccionades entre un total de 58 llargmetratges, 22 més que l'any passat. El període d'estrenes comptabilitzat ha sigut més ampli, de l'1 d'octubre de 2019 al 31 de desembre de 2020, ja que els premis Oscar d’enguany se celebren més tard a causa de la Covid-19.

Protagonitzada per Belén Cuesta i Antonio de la Torre, La trinchera infinita és una història sobre els talps de la Guerra Civil i de la postguerra espanyola, i va ser una de les grans nominades (15 candidatures) en els passats Premis Goya, encara que finalment només va aconseguir els de millor actriu i millor so.

D'altra banda, El hoyo és una òpera prima que va eixir amb quatre dels premis principals del Festival de Sitges. Durant el període de confinament va ser una de les pel·lícules més vistes en Netflix, una inquietant paràbola sobre l'egoisme i el món actual.

A les dues pel·lícules basques s'uneix la del gallec Oliver Laxe, un habitual dels festivals internacionals que amb Lo que arde va competir pel Goya a la millor pel·lícula, encara que només es va emportar el de millor fotografia i el de millor actriu revelació per a Benedicta Sánchez. En el Festival de Cannes va obtindre també el premi del jurat de la secció ‘Una certa mirada’.

En el seu tercer llargmetratge, Laxe conta la història d'un piròman que torna a casa després d'haver complit dos terços de la condemna de presó. Torna a la rutina en un món oblidat, però també a les mirades receloses dels veïns del poble.

També et pot interessar

stats