Els homes podran ser rei de les festes a Benicarló

Altres localitats, com Càlig o Vinaròs, ja permeten que siguen la figura representativa en les celebracions patronals.

Representants de les festes de Benicarló
Representants de les festes de Benicarló / Ajuntament de Benicarló
20 d'agost 2019 - 11:35

L'Ajuntament de Benicarló, a través del I Pla d'Igualtat d'Oportunitats, preveu la participació d'homes com a màxims representants de les festes de la localitat, una figura que fins ara estava reservada exclusivament a les dones.

Així ho ha anunciat l'alcaldessa, Xaro Miralles, en l'acte de proclamació de la reina, la dulcinea i les dames de la cort 2019, on ha explicat que la decisió ha estat motivada per l'obligació de l'òrgan de govern d'aconseguir una societat més igualitària en tots els aspectes.

És per això que, segons Miralles, Benicarló no pot quedar-se arrere i s'ha d'impulsar i implantar la igualtat de gènere en tots els àmbits com a objectiu principal, motiu pel qual ha animat els joves a participar-hi.

Pel que fa al nom que rebran els futurs representants masculins, l'alcaldessa ha informat que encara no ho tenen decidit, tot i que va esmentar algunes possibilitats, com ara fadrins, cavallers o festers.

Altres municipis de la comarca del Baix Maestrat, com Càlig o Vinaròs, ja han comptat amb homes per a aquesta tasca, i Peníscola també preveu incorporar-s'hi.

També et pot interessar

stats