Homenatge a Francisco Brines: "La poesia per a mi ha significat una cosa miraculosa que ocorria dins de mi mateix"

El Jardí Botànic de València ha acollit l’acte homenatge al poeta d’Oliva,  el primer escriptor valencià guardonat amb el premi Cervantes

Francisco Brines en un fotograma del vídeo que s'ha projectat durant el seu homenatge
Francisco Brines en un fotograma del vídeo que s'ha projectat durant l'acte d'homenatge / À Punt NTC

Davant la proximitat del lliurament del premi Cervantes al poeta d’Oliva (Safor) Francisco Brines, la Generalitat ha organitzat aquest dimarts de vesprada un homenatge al Jardí Botànic de València en el qual s’han recitat alguns dels versos del poeta, sota el lema "10 dies per al primer Cervantes valencià".

Francisco Brines, de 88 anys, va ser guardonat amb el premi Cervantes 2020 el passat novembre i havia d’arreplegar-lo el proper 23 d’abril, però la seua delicada salut li impedeix fer-ho presencialment, raó per la qual s’ha precipitat la suspensió del lliurament del guardó per segon anys consecutiu. 

Per la mateixa raó, Brines no ha acudit a l’acte d’homenatge, però hi ha sigut present a través d’un vídeo en què ha explicat el que significa per a ell la poesia: “La poesia per a mi ha significat una cosa miraculosa que ocorria dins de mi mateix i es feia objecte en l’escriptura. Una cosa misteriosa, per tant. I el descobriment de la consciència d’un mateix és el descobriment de la veritat més amagada i més fonda que té la persona de si mateixa i de la resta de coses”. 

En l’acte han participat la directora de la Fundació Francisco Brines, Àngels Gregori; l’editor Manuel Borrás; el poeta Carlos Marzal i l'escriptor Fernando Delgado. I ha sigut clausurat pel president de la Generalitat, Ximo Puig.

El premi Cervantes està considerat el premi literari més important en llengua castellana, malgrat no ser el més dotat econòmicament. És un reconeixement que concedeix anualment el Ministeri de Cultura i Esport a proposta de l'Associació d'Acadèmies de la Llengua Espanyola, i s'entrega cada any al paranimf de la Universitat d'Alcalá de Henares en un acte que tradicionalment presideix el rei d'Espanya.

També et pot interessar

stats