Homenatge a Enric Valor a l’alt de Guisop

Diverses entitats culturals organitzen aquest 22 d’agost un acte per a commemorar el naixement de l’escriptor.

L'alba a l'alt del Guisop, durant l'homenatge de 2018
L'alba a l'alt del Guisop, durant l'homenatge de 2018

Aquest dijous 22 d’agost, com cada any des del 2011, es retrà homenatge a Enric Valor a l’alt de Guisop. Aquest paratge natural es troba a la serra del Maigmó, entre Castalla, Petrer, Tibi i Agost, on conflueixen les comarques del Vinalopó Mitjà, l’Alcoià i l’Alacantí. La iniciativa va començar ara fa nou anys amb motiu de la commemoració de l’any del centenari del naixement d’Enric Valor en què es van organitzar diverses activitats per a recordar la tasca de l’escriptor en favor de la llengua i la cultura valencianes.

L’acte consisteix a pujar la matinada del 22 d’agost a l’alt del Guisop, de 1.250 metres, per a celebrar l’eixida del sol, coincidint amb el dia exacte del naixement de l’escriptor. Enguany es repeteix per novena vegada la convocatòria. Hi participen com a entitats col·laboradores El Tempir (Elx), El Teix (Ibi), La Cívica-Alacantí, la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià, la Colla de dolçainers i tabaleters El Terròs (Petrer), Terres del Vinalopó, la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant i el col·lectiu Gent de Valor.

L’elecció de l’espai no és casual. L’alt de Guisop, convertit en matèria literària com “l’alt del Eriçons” en Temps de batuda, és un indret estimat i sovintejat pel mateix Enric Valor.

Els organitzadors fan una crida a tots els que estimen l’obra valoriana, el senderisme i la cultura valenciana en general, perquè acudisquen a la cita. Hi haurà dos punts de trobada: a Petrer, a l’Esplanada, a les 5:15h, i als afores de Castalla, a la Creu, a les 5:30. Des d’aquests punts podran acudir en cotxe fins al Portell de Catí, on tothom podrà fer l’ascens a peu. A l’alt de Guisop hi haurà un brindis i una lectura de textos de Valor. Una vegada acabat l’acte al cim, es continuarà l’homenatge amb un esmorzar a Castalla.

També et pot interessar

stats