Holywin, el particular Tot Sants d’una parròquia de Castelló de la Plana on es vesteixen de sants

Fan la seua versió cristiana i amb referents positius de la tradició anglosaxona de la nit d’ànimes

Qui participa en Holywins es disfresa de sant o de personatge religiós / À Punt NTC

La tradició anglosaxona de Halloween està cada vegada més present a la Comunitat Valenciana, però encara hi ha llocs on s'hi resisteixen i prefereixen celebrar la festa de Tots Sants com s’ha fet sempre, o inventar noves versions que no vinguen importades dels Estats Units. 

És el cas de la parròquia El Salvador de Castelló de la Plana, on celebren Holywins, que en anglés significa “la santedat guanya”, una versió de la festa més cristiana on qui participa es vesteix de sant o de personatge religiós. La premissa és mirar el més bonic de la festa de Tots Sants en compte de la part més dolorosa o de desastre, explica l’organitzador d’aquesta festivitat, Juan Bautista Valverde, per a celebrar Tots Sants com a oposició a la tradició americana. 

Per la seua part, el rector de la parròquia El Salvador, Samuel Torrijo, explica que, vestint-se de sants i organitzant activitats ludicofestives, volen mostrar que hi ha referents en la vida que científicament s’ha demostrat que transformen la societat.

Però encara hi ha qui es resisteix al canvi i encara a posar-se disfresses més tradicionals aquest dimarts a la nit, com ara dimoni, bruixa o monstre. 

També et pot interessar

stats