'Hitler vs. Picasso' s’estrena als cines per un temps limitat

El documental que descobreix com els nazis espoliaren les obres d’art d'avantguarda europees estarà disponible el 19 i el 20 de novembre en alguns cines seleccionats.

Fotograma del documental 'Hitler vs Picasso'.
Fotograma del documental 'Hitler vs Picasso'.

Hitler vs. Picasso i altres artistes moderns és el nom del documental dirigit per Claudio Poli, que es podrà veure el 19 i el 20 de novembre en diversos cines, que descobreix la verdadera història de com els nazis espoliaren les obres d’art d'avantguarda europees.

Les obres d’artistes com Picasso, Matisse o Monet, entre altres, van ser saquejades de museus, esglésies, fundacions i col·leccions particulars amb la participació de crítics d'art i historiadors que es van posar al servei del règim.

El film tracta de reconstruir la croada de Hitler contra l’art i les avantguardes amb un gran treball de documentació que inclou imatges d'arxiu inèdites i testimonis reals.

Aquest documental es projectarà per temps limitat en 100 sales d'Espanya. A la Comunitat Valenciana es podrà veure en aquests cines: ABC Park i Yelmo, de València; Puerta Alicante i Panoramis, d’Alacant; Cinemes Victòria, de Cullera; Colci Rincón, de Benidorm; Puerto de Azahar, de Castelló; i Cinemes Sucre, de Vila-real.

També et pot interessar

stats