Gumbau, la poètica de la mirada

Amb motiu del 30 aniversari de la mort del pintor Josep Gumbau s'ha inaugurat a Vila-real una exposició.

Gumbau, la poètica de la mirada

Amb motiu del 30 aniversari de la mort del pintor Josep Gumbau s'ha inaugurat al Museu de la Ciutat que té la seu a la Casa de Polo de Vila-real una exposició que recorre les diferents etapes de la seua obra. Josep Gumbau va abandonar la ciutat natal, Vila-real, i la família, el 1953 per a anar-se'n a París amb poc més que uns contactes i uns quants pinzells. A París en només 5 anys va rebre sis dels premis d'art més importants de l'època, entre els quals, la medalla de plata de les Arts, les Ciències i Lletres de França.

Els experts qualifiquen Gumbau d'artista polifacètic i el primer pintor a experimentar el moviment abstracte del territori valencià. Format a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València, es va iniciar en el retrat academicista i va estar molt influït per les figures humanes del Greco, les tendències d'avantguarda, i va ser seguidor de les obres de Picasso, Mondrian o Klee.

Una trajectoria artística que a Espanya va passar desapercebuda però que va ser reconeguda a França, i també als Estats Units, on es venen les seues pintures. Obres que han arribat a tindre un valor de 25.000 euros. Ara, l'exposició al Museu de la Ciutat de Vila-real i un documental que s'estrenarà l'any ve dona a conéixer la seua obra artística.

 

També et pot interessar