Gumbau, la poètica de la mirada

Amb motiu del 30 aniversari de la mort del pintor Josep Gumbau s'ha inaugurat a Vila-real una exposició.

VÍDEO | Gumbau, la poètica de la mirada

Amb motiu del 30 aniversari de la mort del pintor Josep Gumbau s'ha inaugurat al Museu de la Ciutat que té la seu a la Casa de Polo de Vila-real una exposició que recorre les diferents etapes de la seua obra. Josep Gumbau va abandonar la ciutat natal, Vila-real, i la família, el 1953 per a anar-se'n a París amb poc més que uns contactes i uns quants pinzells. A París en només 5 anys va rebre sis dels premis d'art més importants de l'època, entre els quals, la medalla de plata de les Arts, les Ciències i Lletres de França.

Els experts qualifiquen Gumbau d'artista polifacètic i el primer pintor a experimentar el moviment abstracte del territori valencià. Format a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València, es va iniciar en el retrat academicista i va estar molt influït per les figures humanes del Greco, les tendències d'avantguarda, i va ser seguidor de les obres de Picasso, Mondrian o Klee.

Una trajectoria artística que a Espanya va passar desapercebuda però que va ser reconeguda a França, i també als Estats Units, on es venen les seues pintures. Obres que han arribat a tindre un valor de 25.000 euros. Ara, l'exposició al Museu de la Ciutat de Vila-real i un documental que s'estrenarà l'any ve dona a conéixer la seua obra artística.

 

També et pot interessar

stats