Guitarricadelafuente: “És un privilegi poder dur la meua música a tants llocs”

El músic de Benicàssim actua aquest dilluns en els Concerts de Vivers de València

À Punt entrevista el cantant valencià Guitarricadelafuente / À Punt NTC

Profundament sensible i impossible d'encasellar és Alvaro Lafuete, l'ànima darrere de Guitarricadelafuente, que aterra aquest dilluns a la nit als Concerts de Vivers de València. Lliure d'etiquetes, beu del folklore més tradicional, de Cantera, el seu primer treball, que diu que amaga una metàfora inesperada.

En una entrevista a À Punt Notícies, el cantant de Benicàssim ha explicat que el seu treball discogràfic parla tant de com la joventut pren el relleu generacional del passat, així com de l’extracció dels minerals per a “fabricar el present i el futur”. El disc, ha dit, ha sigut un treball d’artesania, de picar la pedra fins a transformar-la “com en una pedrera”. 

El músic, de només 25 anys i que ja ha estat nominat a un Latin Grammy pel videoclip del seu senzill A carta cabal, ja ha conquistat mig món amb la seua música impregnada de tradició. “És un privilegi poder dur la meua música a tants llocs. La gent parla del fet que hi ha una tendència de mirar al passat i tornar als orígens. És un fet sense precedents que ocorre a Espanya i que també s’està mirant des de fora. [...] A la gent li fascina la cultura espanyola”, ha manifestat.

Crescut a Benicàssim, un dels seus grans moments va ser tocar en el festival que cada estiu escoltava a través de la seua finestra. “Poder tocar per primera vegada en aquell escenari i poder veure les cares conegudes és molt especial. En ser un poble de festivals, fer-ho a ta casa té un significat especial”, ha afirmat, especialment emocionat. 

També et pot interessar

stats