El guionista grec Efthimis Filippou, Palmera d’Honor de la 33a Mostra de València

El festival retrà homenatge als valencians Josep Anton Pérez Giner i Carles Santos.

En aquest cicle es projectaran les pel·lícules 'Canino', 'Alps', 'Llagosta' i 'El sacrifici d'un cérvol sagrat'
En aquest cicle es projectaran les pel·lícules 'Canino', 'Alps', 'Llagosta' i 'El sacrifici d'un cérvol sagrat' / Europa Press

La 33a Mostra de València-Cinema del Mediterrani, que se celebrarà del 18 al 28 d’octubre de 2018, lliurarà la Palmera d’Honor al guionista grec Efthimis Filippou. A més, el festival retrà homenatge a dos valencians recentment desapareguts: el productor Josep Anton Pérez Giner i l’artista multidisciplinari Carles Santos.

A banda de rebre el guardó, Filippou farà una master class sobre escriptura cinematogràfica a la Filmoteca València el dissabte 20 d’octubre.

Efthimis Filippou, nascut a Grècia el 1977, és guionista, periodista i autor de cinc obres per a teatre. Té un estil molt personal, en què barreja la quotidianitat amb l’absurd, l’humor negre i la violència més crua.

Segons el director de la programació de la Mostra de València, és “un autor amb una especial habilitat per a esgarrar la superfície del quotidià, explorar el comportament humà en situacions límit i qüestionar les estructures socials’’.

En aquest cicle es projectaran les seues col·laboracions amb el director Yorgos Lanthimos: Canino, Alps, Llagosta, que li va valdre una nominació als Premis Òscar, i El sacrifici d'un cérvol sagrat, pel·lícules que s’han convertit, en menys d’una dècada, en clàssics de culte.

Cicles homenatge

El festival també dedicarà en aquesta edició cicles a dos valencians que van faltar fa poc: el productor valencià Josep Anton Pérez Giner, que va participar en la producció de més d’un centenar de pel·lícules, i Carles Santos, artista polifacètic, com pocs, que va compondre peces musicals i obres de teatre i va dirigir i protagonitzar diverses pel·lícules experimentals

També et pot interessar

stats