Guillem Agulló torna als murs en forma de cançó

Murals amb la banda sonora de 'La mort de Guillem' recorden el jove antifeixista.

Mural en record de Guillem Agulló de l'associació juvenil La Cosa Nostra de Castelló
Mural en record de Guillem Agulló de l'associació juvenil La Cosa Nostra de Castelló / Instagram (@lacosanostracs)

Per molt que bufe el vent no s'apaguen les estreles. És la dita popular que durant l'última setmana s'ha multiplicat en forma de pintada a les parets dels carrers valencians.

Es tracta d'un vers de la cançó No s'apaguen les estreles, composta pel cantautor valencià Xavi Sarrià per a la banda sonora original de la pel·lícula La mort de Guillem, de Carlos Marqués-Marcet, i que compta amb la a col·laboració de Pep Gimeno 'Botifarra' i la coral de l'Escoleta del Cor de l'Eliana.

Sarrià defineix la cançó com, "un homenatge als orígens, a la perseverança, a la història de lluita de la nostra gent, i amb Guillem Agulló com a relleu de les nostres generacions". I sembla que de la mateixa forma l'han interpretada moltes persones que han decidit traslladar la tornada a diferents murs de ciutats com València, Castelló i, fins i tot, Barcelona.

Des que es va estrenar la cançó i el seu videoclip una setmana abans de l'estrena simultània del film a À Punt, TV3 i IB3, s'han pogut veure a Twitter i Instagram fotos de murals amb aquesta frase en record del jove antifeixista de Burjassot, assassinat ara fa ja 27 anys.

La pel·lícula, que està disponible a la carta en aquest web, va suposar un gran èxit d'audiència per a la televisió pública valenciana.

També et pot interessar

stats