Guardamar del Segura descobreix una vil·la romana sota una torre islàmica

L’Ajuntament vol convertir el municipi “en un gran parc temàtic arqueològic” que inclouria la nova troballa i altres restes històriques.

VÍDEO | Guardamar del Segura descobreix una vil·la romana sota una torre islàmica

Una vil·la romana, soterrada durant segles, davall d'una torre islàmica excavada a la platja de Guardamar del Segura. És la troballa que han fet els arqueòlegs i experts de la Universitat d’Alacant i de l'Ajuntament de Guardamar. Per al municipi, aquest nou element patrimonial suposa un reclam arqueològic més per a atraure turistes.

El jaciment abasta una àmplia extensió de restes disperses pel conjunt dunar litoral. “Abans de la torre, ací hi va haver una vil·la romana, un espai de treball, de producció i de residència. Hi havia espais productius i un espai on residia l'amo”, explica Sonia Gutiérrez, catedràtica d’Arqueologia de la Universitat d’Alacant. L’estudi d’aquestes restes arqueològiques permetrà conéixer més detalls del passat de Guardamar del Segura, com l’economia dels seus avantpassats.

L’Ajuntament de Guardamar, per la seua banda, ha fet una gran aposta per recuperar el patrimoni de la localitat i donar-lo a conéixer, protegint alhora l’espai natural. Des de l'àrea municipal de Patrimoni, José Gambin recorda que el consistori ha dissenyat una sèrie de rutes mediambientals que, a l’hora de gaudir del paisatge i de la riquesa botànica del municipi, permeten als senderistes recórrer els enclavaments arqueològics més importants del poble.

En aquest sentit, l’alcalde de Guardamar del Segura, José Luis Sáez, explica que la intenció de l’Ajuntament és “convertir el municipi en un gran parc temàtic arqueològic i seguir sumant actius”.

Mentrestant, els arqueòlegs continuaran treballant al jaciment per intentar trobar algun tros més de la història de Guardamar.

També et pot interessar

stats