Guanyar-se la vida jugant a videojocs

El 29 d'agost se celebra el dia dels videojocs, un sector en auge que cada dia és més acceptat com una forma d'art.

VÍDEO | Guanyar-se la vida jugant a videojocs

Tal dia com hui, un 29 d'agost de 2008, les principals revistes especialitzades en videojocs (PlayManía, Hobby Consolas i PC Manía) van començar a celebrar el dia dels videojocs. Encara que aquest sector va nàixer com una forma d'entreteniment per als més joves, cada vegada més es considera que els videojocs són una forma d'art. 

Segons un estudi dut a terme per la Universitat Oberta de Catalunya, el 91% de la població espanyola entre 16 i 35 anys ha jugat a videojocs. Aquesta recerca també exposa que el dispositiu més utilitzat per a jugar és el telèfon, seguit de la consola i, per últim, de l’ordinador. Precisament, la versatilitat dels telèfons ha permès expandir el públic dels videojocs. 

A la Comunitat Valenciana, la indústria dels videojocs  va facturar 10,1 milions d'euros al 2017 segons les dades recollides en el llibre blanc del desenvolupament del videojoc. Cada any es formen a la nostra comunitat 800 professionals. Els perfils més demandats són el de programador, artista i expert en màrqueting. Es tracta d'una ocupació jove, qualificada i estable.

Un altre negoci associat als videojocs que també està creixent molt en els últims anys són els esports electrònics o e-sports. Es tracta de competicions esportives digitals en plataformes de videojocs en què participen jugadors professionals. A la Comunitat Valenciana hi ha diversos exemples de clubs d'esports electrònics, com l'x6tence a Elx o les noves divisions al València CF i el Llevant UE.

També et pot interessar

stats