Guadassuar ret homenatge a la figura de Didín Puig

La primera docent a fer classes en valencià durant la dictadura va ressaltar amb una trajectòria de grans reconeixements

Didín Puig, periodista, professora i activista cultural / À Punt NTC

Guadassuar ha presentat aquest divendres les obres d'ampliació de l'institut del poble, que a partir d'ara portarà el nom de l'activista cultural Didín Puig. Referent de l'ensenyament i de la música en valencià, Puig va ser la primera docent a fer classes en la nostra llengua durant la dictadura.

Nascuda a la Ribera Alta, la periodista, professora i activista cultural va ser batejada com a Càndida per la seua proximitat i senzillesa. Però també se li ha de sumar la determinació amb què es va fer un currículum personal i professional impecable.

Amiga personal de Vicent Andrés Estellés i deixebla de Manuel Sanchis Guarner, Carles Salvador i Enric Valor, amb ells va aprendre la llengua valenciana en Lo Rat Penat. En els anys 60 va estudiar periodisme a París, on es va armar intel·lectualment. Queda també per a la història el pas per Canal 9, on va col·laborar com a assessora musical. Havia treballat en la discogràfica Edigsa, que distribuïa discos de cantants en valencià. 

Dona interdisciplinar, va ressaltar amb una trajectòria amb grans reconeixements, com la distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural, que li van atorgar en 2017. Didín Puig va morir al febrer de 2019 als 92 anys.

També et pot interessar

stats