El grup Izal anuncia que pararan "de manera indefinida" en acabar la pròxima gira

"Han sigut dotze anys d'una enorme i meravellosa intensitat" han publicat en el seu compte d'Instagram

El grup Izal obrirà el cicle de concerts
El grup Izal obrirà el cicle de concerts / À Punt NTC

La banda Izal ha anunciat aquest dimarts en el seu compte d'Instagram que pararan "de manera indefinida" al final de la seua pròxima gira, en la qual presentaran l'últim disc d'estudi, 'Llar', publicat a la fi de 2021.

"Han sigut dotze anys d'una enorme i meravellosa intensitat. Cinc àlbums i centenars de concerts que ens han fet viure experiències que mai haguérem imaginat quan l'any 2010 iniciem aquesta aventura", assenyala el grup.

En les seues breus paraules no s'expressa la raó per a aquesta pròxima aturada, que tindrà lloc a partir de l'últim concert, programat per al 29 d'octubre d'enguany en el multitudinari Wizink Center de Madrid.

"Us trobarem a faltar, però fins que això ocórrega, ens veiem en els concerts", es limita a assenyalar la banda integrada per Mikel Izal (vocalista, compositor, guitarra, ukelele), Emanuel Pérez, Gato (baix), Alejandro Jordá (bateria i percussió), Alberto Pérez (guitarra, Lap Steel) i Iván Mella (piano, teclats, sintetitzadors).

Una gira amb inici a València

La gira començarà el pròxim 23 d'abril a València (Ciutat de les Arts i les Ciències) i comptarà amb uns pocs concerts, però de grans dimensions en ciutats molt assenyalades, com la Corunya (Coliseum, 14 de maig), Pamplona (Navarresa Arena, 4 de juny) i Granada (Palacio d'Esports, 9 de juny).

Posteriorment, passarà el 23 de juliol pel recinte firal de La Roda (Albacete), pel moll del port de Cadis el 5 d'agost, pel Bilbao Arena Miribilla de la capital biscaïna el 9 de setembre i pel Palau Sant Jordi de Barcelona el 8 d'octubre, abans de tancar la gira a Madrid.

Va ser l'any 2012 quan Izal va irrompre a l'escena musical en alçar-se amb els guardons de Millor artista revelació en els Premis de la Música Independent, i prompte es convertiria en un dels grans reclams de festivals i rebria discos d'or amb àlbums com 'Copacabana (2015) o platí amb 'Autoteràpia' (2018).

També et pot interessar

stats