‘Green Book’, ‘Bohemian Rhapsody’ i ‘Roma’ es reparteixen la glòria dels Globus d’Or

La guardonada Regina King ha desafiat la indústria del cine a apostar per la paritat en els equips de treball.

Els actors de 'Bohemian Rhapsody' durant la gala de premis
Els actors de 'Bohemian Rhapsody' durant la gala de premis / Reuters

Hollywood ja ha començat la temporada de premis amb el lliurament dels Globus d’Or. Green Book, amb tres premis, i Bohemian Rhapsody i Roma, tots dos, s’han repartit la glòria en aquesta 76 edició, una cerimònia que ha sorprés per l’escàs impacte del film Ha nascut una estrella, malgrat les cinc nominacions que tenia.

Green Book, de Peter Farrelly, s’ha emportat el guardó a la millor pel·lícula de comèdia o musical, així com els premis al millor actor de repartiment (Mahershala Ali) i millor guió (Nick Vallelonga, Brian Currie i el mateix Farrelly). Bohemian Rhapsody, en canvi, ha aconseguit el globus a la millor pel·lícula de drama, mentre que Rami Malek ha aconseguit el reconeixement com a millor actor pel seu retrat de Freddie Mercury.

El llargmetratge Roma ha recollit dos premis més: els de millor pel·lícula estrangera i millor director per al mexicà Alfonso Cuarón. Roma es converteix així en la segona pel·lícula mexicana a emportar-se el premi en aquesta categoria, després de Tizoc, en 1958. A més, Cuarón repeteix victòria com a millor director després de la que va obtindre amb Gravity.

Només dos cineastes llatins han obtingut el guardó al millor director amb anterioritat: Guillermo del Toro per La forma del agua i Alejandro González Iñárritu per El renacido.

Paritat en la indústria del cine

Un dels premis més disputats de la vetlada, el de millor actriu de drama, l’han atorgat a Glenn Close per La buena esposa, que ha superat així Lady Gaga (Ha nascut una estrella), Nicole Kidman (Destroyer), Melissa McCarthy (¿Podrás perdonarme algun día?) i Rosamund Pike (A Private War).

D’altra banda, El vicio del poder, la màxima nominada amb sis candidatures, ha aconseguit el premi al millor actor de comèdia o musical per a Christian Bale, qui fa el paper de l’exvicepresident estatunidenc, Dick Cheney. Així mateix, Olivia Colman ha guanyat el guardó a la millor actriu de comèdia o musical per La favorita i l’ha dedicat a les seues companyes de repartiment Emma Stone i Rachel Weisz.

Un dels moments més reivindicatius de la cerimònia ha arribat amb la victòria de Regina King com a millor actriu de repartiment per El blues de Beale Street. King, apostant per l’anhelada paritat en la indústria, ha dit que tots els projectes que produïsca en els pròxims dos anys comptaran amb un 50% de dones en els equips de treball. “Repte la gent amb poder en la indústria a solidaritzar-se i fer el mateix”, ha manifestat.

Premis musicals

La nit s’ha completat amb el premi a la millor cançó original per a Shallow (d’Ha nascut una estrella), que han aconseguit Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando i Andrew Wyatt. El guardó a la millor pel·lícula d’animació ha sigut per a Spiderman: Un nou univers, i el premi a la millor banda sonora, se l’ha emportat Justin Horowitz (First Man).

També et pot interessar

stats