El Grau de Castelló honra el seu patró en les festes de Sant Pere

L’Ofrena de flors, els tocs manuals de campana i la processó marítima, estan entre els actes principals d’aquest dimecres

Imatge d'arxiu d'una pirotècnica durant les festes de Sant Pere al Grau de Castelló de la Plana
Imatge d'arxiu d'una pirotècnica durant les festes de Sant Pere al Grau de Castelló de la Plana

El districte marítim del Grau de Castelló de la Plana (Plana Alta) celebra durant tota aquesta setmana la seua festa gran, en honor del patró de la ciutat, sant Pere. Aquest dijous, festa de sant Pere, i festiu a la capital de la Plana Alta, coincideix, a més, amb el 75 aniversari de la consagració del temple i la constitució de la parròquia de Sant Pere.

La jornada dona el tret d’eixida amb la tradicional "despertà", formada per la Unió Musical del Grau i els Dolçainers i Tabaleters del Grau. Durant tot el dia hi haurà mercats, activitats infantils, funcions teatrals i música en directe amb DJ i karaoke. A més, al migdia s'ofereix una solemne missa pontifical i a continuació, la Confraria de Pescadors de Sant Pere organitza i patrocina una mostra de tocs manuals de campana des del campanar de la parròquia, a càrrec de l’agrupació de campaners, amb una breu explicació del programa de tocs que es podran escoltar en la mostra. En acabar, els assistents podran gaudir d’una mascletà a càrrec de la pirotècnia Peñarroja al carrer de la Sardina.

A partir de les 19:30 hores, comença l’Ofrena de flors a Sant Pere, organitzada per la penya El Serrallo, que eixirà de la Tinença d'Alcaldia i recorrerà el passeig Buenavista, l’avinguda del Port i el carrer de Churruca, fins a arribar a l'església de Sant Pere. Una hora després, a les 20:30 hores, el Patronat Municipal de Festes de Castelló ofereix una processó marítima en honor del patró de les festes, que eixirà de l'església de Sant Pere i recorrerà el carrer de Churruca, l'avinguda del Port, el carrer Treballadors de la Mar i el moll del Port, fins a arribar a la dàrsena pesquera. A continuació, la pirotècnia Peñarroja oferirà un altre castell de focs artificials.

Finalment, la nit tanca amb el torneig Beer Pong, al carrer de Trafalgar 19, a càrrec de la Colla sense Remei i l’actuació de l'orquestra Avinguda Sud al carrer de Treballadors de la Mar, organitzada per la Comissió de Festes i patrocinada per Creavents.

Les festes, que van començar el dilluns 26, duren fins al diumenge 2 de juliol.

També et pot interessar

stats