Grans expectatives respecte a les excavacions de la vil·la romana de Sant Gregori

Aquest jaciment arqueològic de Borriana va camí de convertir-se en una joia arqueològica del litoral mediterrani.

VÍDEO | Grans expectatives respecte a les excavacions de la vil·la romana de Sant Gregori

Les excavacions al jaciment de la vil·la romana de Sant Gregori, a Borriana (Plana Baixa) estan deixant moltes sorpreses, com ara troballes de diversos materials de pesca, restes ceràmiques i abundant pintura mural.

Les primeres excavacions van començar l'any 2009 i poc després les van abandonar. Ara la construcció de la urbanització del PAI Sant Gregori permetrà que isca a la llum de forma definitiva.

Aquesta vil·la marítima romana la van construir a finals del segle I abans de Crist, a cent metres de la mar i hi estiuejaven patricis de l'Alt Imperi romà. Per això la vil·la tenia una decoració i elements arquitectònics exquisits que fan que vaja camí de convertir-se en una joia arqueològica del litoral mediterrani.

De fet, les expectatives sobre el seu futur immediat són tan ingents que diverses universitats s'han interessat a fer-hi estudis de llarg recorregut. A més, segons el director del Servei Arqueològic Municipal de Borriana, José Manuel Melchor, no s'havia excavat mai una vil·la amb aquestes característiques en tota la província de Castelló i proporcionarà una informació que és molt escassa en tot Espanya i al Mediterrani espanyol.

També et pot interessar

stats