Graners de Creació presenta els artistes seleccionats per a les residències 2021

El suport de la Direcció General de Patrimoni ha sigut decisiu per a donar seguretat al projecte i els creadors valencians.

VÍDEO | Graners de Creació presenta els artistes seleccionats per a les residències 2021

Graners de Creació ha presentat els creadors seleccionats com a residents de la convocatòria del 2021 al Centre del Carme de València. El temps de confinament per la Covid-19 ha servit a l'equip per a reflexionar sobre el treball realitzat i projectar un futur de confiança per als artistes valencians.

El suport de la Direcció General de Patrimoni a través del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i del Centre del Carme ha sigut decisiu per a donar estabilitat i seguretat al projecte i a tots els artistes, ja que poden treballar amb una perspectiva de dos anys. Això suposa una tranquil·litat per a desenvolupar el seu treball creatiu dins de Graners.

La selecció (i les sales i festivals que els acullen) per al 2021 ha sigut la següent: Fil d'Arena i Hongaresa Teatre (sales Espacio Inestable i La Rambleta), Miss Panamá (La Mutant), Alarcón & Cornelles (Sala Off), Irene Cortina (Festival Circuit Bucles, espai BenAmil i Teatro Círculo), Onírica Mecánica (Festival 10 Sentits, La Rambleta), La República del Lápiz (Teatre El Musical), La Lola Boreal (Salas Off i Espacio Inestable) i La SubTerránea (Sala Russafa). S'hi afegiran tres creadors més, que faran la seua residència en Migrats Circ, Migrats Dansa i el Festival Russafa Escènica al llarg del 2021.

Enguany també hi ha dues novetats importants: l'acompanyament artístic i l'assessorament tècnic. Graners farà un esforç perquè els artistes se senten protegits, cuidats i valorats. Per això han creat l'acompanyament artístic que significa estar al costat dels creadors i cuidar-los al llarg de tot el procés, que se senten acompanyats en els moments en què els artistes investiguen, proven, fallen, corregeixen, avancen...: en definitiva, creen. Les persones que acompanyaran cada resident en aquest viatge eixiran entre els socis de Graners (sales) que els acullen com a residents, creadors que han sigut residents en anys anteriors o algun dels components de l'equip de coordinació artística de Graners.

D'altra banda, s'ofereix als artistes i companyies (especialment les emergents) un assessorament tècnic per a entendre les pautes en què es mou l'ecosistema escènic, el tracte amb les administracions, la cerca d'economies, la utilització adequada de recursos, la implementació d'eines professionals i, sobretot, la creació d'expectatives i expansió del treball dels artistes, més encara en una situació tan complicada com l'actual.

El públic també hi diu la seua en aquesta edició de Graners de Creació, perquè s'ha creat un grup de mediació: un grup de treball de 70 persones, de totes les edats, que voluntariàment col·laboren en aquest projecte artístic. Un grup que està obert i té la finalitat de generar nous públics i enfortir les relacions entre l'artista i la societat.

També et pot interessar

stats