Gramàtic-ON, l’aplicació de l’AVL per a facilitar les consultes gramaticals

Permet revisar la normativa referent a dubtes relatius a l’accentuació, la dièresi, els apòstrofs, les preposicions...

GRAMÀTIC-ON, la nova aplicació de l'AVL
GRAMÀTIC-ON, la nova aplicació de l'AVL / AVL

"Estàs preparant un examen de valencià i tens algun dubte gramatical?" És una de les preguntes amb què comença el tutorial que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha preparat per a donar a conéixer l’aplicació Gramàtiques Normatives Valencianes. L’objectiu de Gramàtic-ON és facilitar la consulta de la normativa gramatical i ajudar els usuaris a resoldre qualsevol dubte que se’ls puga suscitar en aquest camp.

L’aplicació es pot consultar dins del web de l’AVL, tant des de l’ordinador com des de qualsevol dispositiu mòbil. El programa informàtic, que no requereix cap instal·lació, permet consultar fàcilment les dues gramàtiques publicades per la institució normativa: la Gramàtica normativa valenciana i la Gramàtica valenciana bàsica.

Permet repassar tota la normativa: l’ús de les majúscules, els signes de puntuació, l’accentuació, la dièresi, els apòstrofs, les preposicions, els diacrítics, o les actualitzacions introduïdes en la gramàtica valenciana.

Tal com explica l’AVL, Gramàtic-ON és un instrument per a fer més accessibles les normes gramaticals que regulen l’ús del valencià. Amb aquesta nova ferramenta, l’acadèmia posa a l’abast de tots els valencians i valencianes la possibilitat d'accedir a la gramàtica pròpia a través de la tecnologia. 

També et pot interessar

stats