‘Goya en la mirada de Picasso’, dos genis front a front

L'exposició de la Fundació Bancaixa revisa les similituds entre els dos artistes 

‘Goya en la mirada de Picasso’, dos genis front a front

Goya en la mirada de Picasso és la nova exposició que poden visitar a la Fundació Bancaixa de València. Una mostra en què destaca la faceta de gravador que van tindre els dos artistes i que s'emmarca dins del 275 aniversari del naixement de Goya. 

La mostra ofereix una selecció de més de 250 obres, en la majoria gravats, que juntament amb pintures, fotografies i audiovisuals, confronten l’obra d’aquests dos noms universals de la història de l’art i aprofundeixen en la influència que l’ideari de Goya va tindre en la producció de Picasso i en com evoluciona al llarg de tota la seua vida: còpies en els seus anys de joventut; i inspiració, referències i interpretacions en la seua plenitud; i sempre sota un mateix esperit d’identificació i rivalitat.

La selecció d’obres permet contemplar peces de les sèries de Francisco de Goya: els Desastres de la guerra, la Tauromàquia, els Disbarats, i els Capritxos. Al costat d’aquestes, es mostren obres de Pablo Picasso que pertanyen a sèries com la Suite Vollard i Somni i mentida de Franco, a les quals se sumen gravats i linòleums independents, i exemplars de llibres il·lustrats com a Metamorfosis, Toros y toreros, Carmen dónes Carmens , Als bous amb Picasso o El carnet de la tauromaquia.

L’exposició es podrà visitar fins al 25 de juliol. 

També et pot interessar

stats